сряда, 29 юли 2009 г.

родители - деца - начини за влияние върху момчешкото възпитание

Има два основни начина родителите да влияят на децата си. Единият е с личният си пример, вторият е с напътствията, които родителите трябва да предадат на децата си. Ако родителят говори с пренебрежение за другият пол или се отнася като към сексуални обекти, нагласата му неминуемо ще се отрази на интимния и семейният живот на децата му.
Момчето трябва да бъде подготвено да бъде глава на семейство, то трябва да бъде научено да уважава близките си. То трябва да бъде научено че при никакви обстоятелства не бива да удря момиче. Мъжът не само че не бива да наранява жената, но трябва и да я защитава, ако я грози заплаха.
Момчето трябва да бъде научено, че когато върви по улицата с някое момиче, тя трябва да е от вътрешната му страна, а той от външната - откъм автомобилите. Когато излиза с момиче на среща, той трябва да плаща сметките.
Също така - но това си е мое мнение - момичето не трябва да търси момчето по телефона - поне докато между двамата не са изградени стабилни и трайни взаимоотношения. Нужно е момчето да поеме инициативата, да планира срещите и да кани момичето да излезе с него.
Момчето трябва да отваря вратите пред момичетата, да им държи палтото, когато се обличат, или стола, когато са на ресторант. Когато отиде в къщата на момиче за да я вземе за среща, трябва да слезе от колата, и да позвъни на входната врата, а не да звънне по мобилния или да натисне клаксона.
В официални случаи трябва да се изправя когато дамата става от масата, излиза от стаята или се връща. Това е начина да изрази уважението си към нея.
Когато синът ни се отнася с жените като с дами, и те започват да гледат на него като на мъж .

Няма коментари:

Публикуване на коментар