сряда, 12 август 2009 г.

Чалгопитерия - добра среда за безверието?

Реалността, която си изградихме с рухването на комунизма - можем само да кажем - аферим, комунистите са отмъстени! - защото покрай динамичният и бурен политически живот, покрай икономическите проблеми, социалната несигурност и борбата за преживяване, покрай липсата на адекватна образователна политика чалгата превзе не само детските дискотеки, но и сърцата на тийнейджърите. С какво умиление се възторгват някои от тях пред въртящият в демонстративни пози задните си части по клипове и по седенки порноидол и възпитател на младото поколение - Азис! Пък какви ценности вървят с чалгата като начин на живот - пушене на цигари, алкохолизъм, наркомания, проституция, криворазбрана свобода на личността - прерастнала в слободия!, сектантски и сатанистки пристрастия, апатия, безотговорност, агресивност, арогантност, свободни сексуални взаимоотношения от 8-9 годишна възраст!!!! , груб материализъм, престъпност...
Да продължавам ли? Чалга културата навлезе много бързо, пусна корени та и филизи в бита на младите хора, и започна приоритетно и бързо да формира начина им на мислене и естествено след това - на действие... Този процес се катализира до голяма степен и от безразличието и дори бездушието на интелектуалците ни, които надменно погледнаха на помията, с която се храни простолюдието и рядко вземаха отношение към проблемите на младото поколение.
Истината е, че в природата няма празно, а и такова е естеството ни - вакуумът в ценностната система на децата се запълни по закона на най-малкото съпротивление с гореспоменатите ценностни чалга-феномени - криворазбрана свобода и злоупотреба със самите себе си.
Къде трябва да бъде мястото на вярата в Бога в такова едно общество, каквото е чалгопитекското?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар