сряда, 26 август 2009 г.

- порнографията - огромен проблем на обществото

Преди няколко месеца ми беше попаднало едно интервю със сериен убиец, направено 17 часа преди да бъде екзекутиран. Беше осъден за убийството на три момичета, едното от които дванайсетгодишно. Два дни преди смъртта си беше признал за убийството на още двайсет и осем жени и момичета. Според полицията е възможно да са били в действителност сто. Чудовището беше поискало да се срещне с журналист, за да научи светът как порнографията го довела до - макар да не е причина за - подтика му да убива. Бил 13 годишен, когато отгрил порнографски списания в кофата за боклук. В тях имало и детективски снимки на които оскъдно облечени жени били насилвани. За това момче картините от порносписанията се оказали изключително вълнуващи и поставили началото на житейска трагедия, която в края на краищата приключва на един електрически стол във Флорида.

С това не искам да кажа, че всеки тийнейджър, които чете порносписания или гледа порнофилми ще се превърне в убиец. Но твърдя, че при някои става точно така, а много други - може би повечето се пристрастяват към порнографията. Истината е, че огромен процент и от свещениците страдат от него. Как се стига до това положение? Ами като са имали достъп до порнографски материали, които са възпламенявали желанията им. Този модел на поведение е причина за огромен брой разводи и провалени бракове. Знам, че е така, защото общувам всеки ден с жени, чиито мъже са до лудост пристрастени към порноканали по телевизията и интернет. Всъщност достъпността на интернетпорното увеличава бройката на тези нещастни семейства...

"Няма да положа пред очите си нещо подло" Пс.101:3 написа преди 2 600 години цар Давид в Библията. Със сигурност имаме нужда от подкрепа, за да се справим с похотта и омерзението на порноиндустрията. И знаем къде можем да я получим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар