сряда, 26 август 2009 г.

Киното като център за лечение на пиромани или защо не искам да гледам определени филми

Да разчиташ на други да вземат решение вместо теб дали да гледаш някой филм или не е грешка. Може да изгориш по-бързо отколкото в център за лечение на пиромани. Но да получиш информация, която ще ти помогне сам да вземеш решение е страхотна идея.
Но как да преценяваш кое е приемливо и кое не е приемливо, когато става въпрос за филмите? Тъй като се имам за човек, който има взаимоотношения с Бога и се опитвам да живея по Неговите стандарти си налагам да избягвам някои филми.
Ще започна с очевидните неща. Има четири вида филми, които изпитвам отвращение да гледам и смятам, че ще омърся душата си ако позволя да проникнат в съзнанието ми.

Това са:

1. Богохулни филми
2. Окултни филми
3. Извратени филми
4. Софт и хард порно.

1. Какво наричам богохулни филми? Това са филми, които се подиграват с Бога и Исус, представят Бога в отрицателна светлина или показват неуважение към Него. Спомням си че имаше един филм, който даваха по телевизията за двама паднали ангели, които се опитват да надхитрят Бога /игран от жена/, и да се върнат в небето. Един друг ангел във филма представя как Бог прави няколко грешки преди накрая да усъвършенствува Адам като същество. Ха ха ха. много смешно. и тъпо. Има много неща, на които да се смеем в този свят. Бог не е сред тях.

2. Окултните филми будят отвращение в мен. Ясно е, че има разлика между това да практикуваш окулта и да гледаш филми за него. Някои от филмите, които бълва Холивуд за тийнейджъри са си бъкани с послания, които правят тези отвратителни неща да изглеждат забавни, вълнуващи и в крайна сметка - приемливи.... Ха,ха,ха. Не мога да си представя как Исус Христос ще седне в киносалона с група тийнове и ще гледа "Седем" или "Мълчанието на агнетата" докато хрупа пуканки... Много смешно нали?

3. Извратените филми. Това са филмите, които те карат да клатиш глава и да се питаш - що за извратен мозък може да измисли тази гадост?! От тая категория са филми, като този, в който един психопат убиец се преоблича като дядо Коледа и коли семейства по време на празниците - и филми, които използват канибализма или малтретирането на деца като източник за смях и качване на адреналина. Отврат.

Между другото тука цензурата действа супер странно. Някои филми за деца над 13 години са пълни със сексуални и кървави сцени, а други - забранени за деца до 18 години имат по-малко секс и насилие от повечето филми, свободни за гледане от по-малките. Какво доверие да има родителят в официалния цензуриращ орган като гледаме рекламите по билбордовете по улиците и по оградите на училищата?

4. софт порното - говоря за филми, които малко или много са компилация от сексуални сцени. Някои родители направо подценяват ефекта от лекото порно и допускат децата им да ги гледат. Това са ония филми, които ни ги поднасят в късните часове по кабеларките и не само там. За твърдото порно какво да говорим. Целта на тези филми е да разпалват сексуалните фантазии. За мен посланието им е ясно - мъжът и жената са животни!!! Е, ама на мен не ми трябва да гледам животни, които се съвъкупяват. Това не само не буди фантазиите ми ами и ме унижава/вбесява. Точка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар