сряда, 26 август 2009 г.

порното - какво да се прави?!

романтикс - абсолютно вярно. . . но тази секс...
13:02
абсолютно вярно...
но тази сексуална революция не може да бъде спряна...
порното е навсякъде.

аз: За държавата и гражданското общество абдикирали от функцията си много може да се каже и много може да се направи...

Но аз ще разсъждавам от родителска гледна точка и ще напиша какво може родителят да направи.
Първо смятам, че е изключително вредно да се слагат компютри и телевизори в стаите на децата. Факт е, че масово деца от 2 до 19 години всекидневно висят пред телевизора или в нета с часове гледат филми, слушат музика, чатят, играят компютърни и видеоигри. След 8-та година висенето в нета нарасва лавинообразно. Масово децата имат телевизори и достъп до интернет /личен компютър в стаите си.
За Бога! това е една зловеща картина за българските деца във времето на разпад на моралните ценности и чалгопитеризацията на нацията ни! Мазникът, който беше заголил гъзния си мускул срещу паметника Левски на билборд вече се е настанил в спалнята на децата ни. И всичко това, за пореден път, се дължи на лудешкото препускане в живота ни. Прекалено заети и изтощени сме, за да се погрижим за онези, които най-много обичаме! Нямаме представа какви ги вършат в къщи, особено когато нас ни няма. Колко жалко. Всичко, което не бихме искали децата ни да виждат, влиза в съзнанието им, нецензурирано и непречистено. Флиртуват с морала на децата ни а ние блеем като овце на заколение.

Какво да се прави?
Ами ето какво направих аз, когато децата ми бяха малки, аз трябваше да ходя на лекции и работа и почасово идваше майка ми да ме замества у дома. Когато открих, че дружно се редят пред телевизора, за да следят поредната латиноамериканска сапунка аз просто повредих телевизора! може да ви звучи смешно, но от тогава колкото опити са правени да влезе телевизор в къщи, винаги свършват злополучно. Последният път телевизорът беше счупен ден след като внесохме последната вноска по изплащането му. А съм един от малкото хора в България публикували книга за кабелната телевизия... Повярвайте ми - знаех какво правя!

Изхвърлете тези уреди, независимо дали са телевизори, компютри, видеота, от стаите на вашите деца. Сложете ги в дневната, където можете да следите какво се върши с тях и да ограничавате времето, което им се отделя. У нас т.нар. детски компютър е разположен в преходната стая, в която постоянно има възможност да влезе възрастен...Поне до навършване на пълнолетие това сме способни да направим за децата си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар