сряда, 26 август 2009 г.

откровено за порното и тийнейджърите

Няма какво да се заблуждаваме като родители - порното е достъпно с едно натискане на бутона от мишката. До нея може да стигне всяко дете. Нещо повече, самите производители на порно го въвеждат. Деца, които редовно сърфират в нета, неизбежно се натъкват на откровена порнография. ако някое момче кликне на думата играчки - една от възможностите за избор е сексиграчки. Ако някое момиче влезе в сайт "Коне на любовта", може да види сцени на любов между жена и кон. За да привлекат деца и възрастни към платен порнографски сайт, доставчиците предлагат почти неустоими съблазни. В Сащ се направи опит да се прокара закон, който забранява безплатният достъп до порнофилмите. Нарекоха го закон за приличие в комуникациите. Съответно беше отхвърлен с претенцията че не е конституционен като съдът се позова на Първата поправка. Е да станат авторите на американската конституция да видят как са защитили безплатния достъп до порното!!!! У нас участието в порнофилм е гаранция за скачане на рейтинга по телевизия Планета...

Атаката срещу младите умове по цял свят продължава с неотслабваща сила. Не знам правени ли са проучвания сред нашите тийнейджъри колко често се натъкват на уебсайтове с порнографско и/или провокиращо омраза и насилие съдържание. По принцип всеки от нас е попадал несъзнателно на ужасни сцени, докато е издирвал информация или музика в интернет... Дори и родителите да си въобразяваме /като щрауса заровили глава в пясъка/ че знаем какво правят децата ни в нета, самите деца ни опровергават! Факт е, че повечето от тях гледат каквото си поискат.
Всяко дете може да отиде в кварталната видеотека или направо в порнотека!!! и без усилие да открие всевъзможни отвратителни филми. В интернет пък децата виждат не само графични изображения, свързани със секса, но са му под ръка и всевъзможни вредни и опасни идеи и представи - от това как да си направи бомба, до напътствия как да се самоубие. На практика със заместването на книжката от мишката за първи път в историята безконтролно се предоставя на децата вредна за тях информация. Номерът на държавата е - Родителите да се оправят, Зависи от тях. Това не е работа на държавата. И почти нищо неподозиращите родители оставят момчетата си и момичетата си да се ровят в нета и смятат, че там децата им получават нужната информация и знания. Дали въобще имат ясна представа с каква информация и с какви знания се ъпгрейдват наследниците им?

Няма коментари:

Публикуване на коментар